travel

#176

Het is Eerste Paasdag en nadat we de Dom van binnen hebben bekeken moet ik heel nodig naar het toilet en tot mijn grote vreugde zie ik naast de Dom een bordje met Besuchertoilette, hupsakee!

 Behulpzaam dat ze in Keulen zijn op het toilet!

Nadat ik op de juiste manier op de pot heb plaatsgenomen loop ik weer naar buiten en daar staat mijn reisgenoot op me te wachten en lokt me mee naar een ruimte, want daar is schijnbaar nog wat te doen. Ja hoor.. er is een mogelijkheid om de toren te beklimmen.. ‘Zullen we dat doen?vraagt meneer enthousiast. Ik kijk behoorlijk pijnlijk, maar stem toch in, want ja.. nu zijn we er heh? (en joh.. zo’n hels karwei zal het vast niet zijn (boy what was I wrong))
Ik kan niet zeggen dat ik vol enthousiasme aan de reis naar boven begon, maar ik was stiekem wel erg benieuwd naar het uitzicht. Volgens mij waren we nog niet eens op de helft toen ik mijn tong van mijn schoenen moest trekken, want terwijl de ene bejaarde na de andere me voorbij stormde lurkte ik als een bezetene aan een flesje water. Eenmaal het torentje uit ben ik blij dat we uit dat krappe hok zijn en slurp ik het laatste restje water uit het flesje. Terwijl ik de laatste druppel mijn keel in gooi bereid ik me voor op nog een trappenstelsel (want we waren er nog niet nee).

Eenmaal helemaal bovenin ben ik blij dat ik het heb overleefd en begin ik enthousiast met foto’s maken en genieten tot er na mijn derde foto wordt omgeroepen dat we wegens veiligheidsredenen zo snel mogelijk naar beneden moeten.
Mijn partner in crime stormt nog net niet als een malle naar beneden terwijl ik besluit om nog wat foto’s te maken. Net wanneer ik mijn iPhone goed heb ingesteld hoor ik iemand in mijn oor tetteren ‘We gaan NU naar beneden!‘ een beetje verbaasd kijk ik mijn reisgenoot aan en piep ‘Ja maar ik heb deze kant er nog niet op staan en morgen ga ik niet nog een keer dat pokkeneind naar boven.‘. Nu verwacht ik eigenlijk een goedkeurend knikje, maar de paniek in zijn ogen verandert in pure frustratie ‘Je gaat NU mee naar beneden!‘ en terwijl ik nog 1 keer  naar het uitzicht kijk word ik mee naar de toren gesleurd (ik voel me net de vader van Belle (Beauty and the Beast) die op het punt staat om opgesloten te worden in de kerker). Mopperend loop ik naar beneden terwijl achter me iemand zijn best doet om me niet te wurgen..

Advertenties

18 gedachten over “#176”

  1. Wij zijn er 2 (of inmiddels alweer 3) jaar geleden ook op geweest, ik heb nog nachtmerries van al die smalle trappen! Uitzicht was wel prachtig en wij konden er langer van genieten dan jij gelukkig haha.
    Doe toilet bordjes hadden te maken met Japanners of chinezen geloof ik, die schijnen nog wel eens zo vreemd op de pot te gaan..

    1. Ja vreselijk, vooral die mensen die je dan ook nog eens tegemoet komen, niet fijn! Ja klopt inderdaad, vond het wel grappig om te zien, in Nederland nog nooit tegengekomen haha. Liefs.x

  2. Hello! hihi…very intersting and very nice to read! ;)….Thank you therfore….I’m sitting here and I’m waiting for my Flüge ab Rostock ^^…so it made me smile ;)….Have a nice weekend! Yours Maren ;9 ❤

Vragen?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s