life

#125

Mijn vriendin is even naar het toilet en terwijl ik op het terras zit te wachten hoor ik naast me een man tegen zijn vriend zeggen ‘Heb je nog veel ballen?‘. Ik kan het niet helpen en draai me met een ruk om. Ik kijk de mannen schaapachtig aan en ben benieuwd naar het antwoord. De man is zo vriendelijk om mijn giraffennek te negeren en antwoord bloedserieus ‘Nog 103!‘. Op de laatste seconde kan ik me beheersen en kijk voor me in plaats van naar zijn kruis en denk heel diep na.

Ondertussen vraagt de man met de ballen aan zijn vriend of hij vaak frambozen gooit en ik besluit om mijn moeder na te doen en ga er goed voor zitten om het gesprek ongegeneerd te volgen : mijn interesse is gewekt. ‘Nee, alleen als ze echt niet goed blijven zitten, anders ben ik zoveel ballen kwijt.‘ krijgt de ander zonder enige vorm van aarzeling te horen.

Niet lang daarna schuift mijn vriendin aan en wanneer ze wil gaan praten snoer ik haar de mond met een harde ‘SSSSHHT!‘. Ze kijkt me verwondert aan en besluit na het zien van mijn gezicht haar mond te houden en haar iPhone voor de dag te halen.

De man die met frambozen gooit vanwege het verlies van zijn ballen gilt opeens ‘Oh hij trilt!‘ en hoewel ik het eigenlijk niet wil draai ik me weer om ‘Yes man Evy is in de buurt, die moet ik echt pakken.‘ roept hij blij en terwijl ik de menigte doorspit op zoek naar een Evy begint de iPhone van mijn vriendin te trillen, ik kijk mee op haar scherm en zie staan a wild Eevee appeared.

Opeens verandert het in mijn hoofd verzonnen 18+ verhaal in een slechte tekenfilm en van ellende bestel ik nog maar een wijn. Cheers Pokémon Go!

Advertenties

28 gedachten over “#125”

  1. Ook al begreep ik niks van dit verhaal, toch wist je mijn aandacht van het begin tot het einde ermee vast te houden. ’t Gaat over iets wat ‘Pokemon’ heet, begrijp ik uit de overige reacties. 😉

  2. Wahahaha… leuk geschreven! Deze rage ontgaat me compleet, moet ik eerlijk bekennen. Ik snap de lol er niet echt van, maar het levert wel leuke blogs op 🙂

  3. Haha, herkenbaar! Ook hier luidde Pokémon GO een tijdperk van dubbelzinnige balconversaties in… Maar ook ronduit rare situaties, zoals twee volwassen mannen die straight-faced ‘da zit hier gewoon vol Pidgeys ofwa’ zeggen. ‘Ja, amai.’ En ze sipten nog eens van hun pintje.

Vragen?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s