travel

#104

Op de dag van vetrek mag ik om 12 uur uitchecken en besluit ik daarna lekker te gaan lunchen en nog even wat te lezen in het park. Ik check de bustijden en 10 minuten voor vertrek zit ik netjes bij de bushalte te wachten.
Na 15 minuten nog geen bus, hmm. Dan de volgende maar. Na een half uur nog geen bus en ik bedenk me dat ik nog geen enkele bus heb gezien, what the fuck ..

Een vriendelijke mevrouw, die samen met haar man ook al 20 minuten zit te wachten, spreekt me in het Frans aan. Ik kijk haar aan als een botsauto en vertel in het Engels dat ik er geen snars van begrijp en binnen no time schakelt ze over naar het Engels : the busses are on a strike.
‘The busses are what!’ gil ik uit als Emiel Ratelband die tjakka uit volle borst roept terwijl hij over hete kolen loopt.

De Frans/Engelse mevrouw ziet de paniek in mijn ogen en wanneer ze haar man achterna strompelt roept ze me nog een ‘Good luck’ toe.

Ik probeer een aantal taxi’s te stoppen die me vriendelijk nee knikkend voorbij knallen. Oh noooooo, waarom overkomt mij dit nou weer?! Dit is zo de laatste keer dat ik het OV pak naar het vliegveld voor een vlucht naar huis besluit ik (want dit is al de facking zoveelste keer).

Ik besluit Geraldine te bellen (de lieve huisbazin), ze zegt er binnen 2 minuten te zijn om samen een taxi te bellen. Na 5 taxicentrales gebeld te hebben (nee dit keer overdrijf ik niet) begint het zweet me uit te breken. Ze pakt uiteindelijk Google erbij en 6x is duidelijk scheepsrecht want de taxi kan er over 5 a 10 minuten zijn.
Thank the lord, of ja in dit geval Geraldine! Ik kan haar wel kussen en wanneer de taxi chauffeur de hoek om komt scheuren bespring ik hem ook bijna van blijheid.

Op het vliegveld loop ik als een malle door de controle en wanneer ik bij de gate aan kom kan ik meteen boarden. Pas wanneer ik ingesnoerd in het vliegtuig zit kan ik weer ademen.

En ja .. zo eindigde mijn Nice avontuur ;).

Advertenties

18 gedachten over “#104”

  1. Oh my!! In een vreemd land zou ik ook flink gaan zweten! vooral als je de taal niet zo goed spreekt. Maar ik zag al wat foto’s voorbij komen, volgens mij heb je een top vakantie gehad!

  2. Het is zo naar om op het laatste moment aan te komen op het vliegveld. Maar gelukkig had je voldoende ruimte om ‘te laat’ te komen. Daarom ga ik ook liever een half uurtje eerder weg. Gewoon, voor de zekerheid. Blij dat je je vliegtuig haalde!

  3. Poeh, spannend zeg!
    Ik vraag het me soms ook weleens af wat dat moet zijn voor toeristen hier in Amsterdam die naar Schiphol moeten en dan blijkt die trein ineens niet te rijden…
    Gelukkig is jouw Nice-ervaring uiteindelijk toch nog goed afgelopen en heb je je vliegtuig nog gehaald!

Vragen?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s