life

#93

Gezonder eten, makkie toch?
Nou voor mij (een snoepkont) is dat nog niet zo makkelijk. Ik ben geen rasechte vreetbeer, ik stop namelijk niet alles in mijn mond wat ik tegenkom, MAAR ik vind wel veel lekker (en dat is meestal niet super gezond :p).

Anyway.. ik besloot om in mijn quality time periode ook maar eens wat beter voor mezelf te zorgen en dat begon niet alleen bij genoeg rusten en slapen, maar ook bij wat gezonder eten. Niet elke dag een lekker broodje naar binnen schuiven, maar ook eens kiezen voor een knackertje met mager beleg of een kom yoghurt.
Niet alleen mijn lunch en ontbijt moesten eraan geloven, ook mijn avondeten nam ik onder de loep. Om mijn daad kracht bij te zetten bestelde ik een boek van Pascale Naessens : Puur genieten (en toch gezond en slank). Het boek ziet er hip uit en ik moet bekennen dat in het boek heerlijke recepten staan, maar bij sommige recepten moest ik toch wel even achter mijn oren krabben.

Tijdens een ongezonde lunch gooi ik mijn gezonde voedingsdilemma op tafel bij een vriendin en opeens gaat ze helemaal los over Sonja Bakker. Met een scheef oog kijk ik haar aan, langzaam herhaal ik de woorden Sonja en Bakker, not my cup of tea schiet er door mijn hoofd. De hele Sonjahype is aan me voorbij gegaan (bewust) en daarnaast vind ik haar behoorlijk irritant. Volgens mijn vriendin moet ik niet zeuren, want ik hoef niet persoonlijk met Sonja te dealen maar gewoon te doen wat ze van me vraagt (kijk.. daar hou ik al niet van, maar oke). Mijn vriendin beloofd om het eerste weekmenu door te sturen. Later op de dag kijk ik het door en wat schetst mijn verbazing?! Het zijn nog prima producten ook!

Dusja.. Sonja is blijkbaar wel my cup of tea en  sinds een paar weken (met wat tussenpauzes (iets met verstandskiezen eruit halen)) ben ik ook aan het Bakker’en en dat bevalt eigenlijk wel prima. Ik cheat geregeld af en toe wat, maar eerlijk is eerlijk haar manier van eten bevalt me wel (en daar denkt mijn weegschaal hetzelfde over).

Advertenties

12 gedachten over “#93”

  1. Als je maar gezond eet 🙂 Hoe, dat maakt dan toch niet uit? Beetje balans. … Is het heel raar dat ik nu al zo veel zin heb in mijn bakje yoghurt met peer? Come on down, Lunch!

Vragen?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s