home, life

#24

Al jaaaaaren wil ik een huisdier, een hondje om precies te zijn en wel een Franse Bulldog, wat een heerlijke diertjes zijn dat.

Vroeger toen ik nog jong was hadden mijn vader en ik iets leuks gepland, naja.. eerder een beetje stiekem. Mijn moeder houdt helemaal niet van honden (ze houdt van geen enkel huisdier, maargoed). Papa en ik hadden het idee om een lopend cadeautje te kopen (want een cadeautje kon ze niet weigeren) en we stonden op het punt om in de auto te stappen richting het asiel tot mijn moeder het in de smiezen kreeg. Helaaspindakaas, die konden we op onze buikjes schrijven.

De drang naar een hondje is nooit overgegaan en toen ik met mijn ex ging kocht hij er een : een Engelse Bulldog (Patser). Wat een heerlijk beestje was dat (hij is ondertussen overleden helaas), wat was ik daar verliefd op zeg (de liefde voor Patser bleek sterker dan de liefde voor m’n ex :p). Sinds ik op mezelf woon is die drang alleen maar sterker geworden en al maanden struin ik het internet af naar Franse Bulldogjes, maar ik heb een issue. Ik woon in een appartement zonder lift en dat is op zich geen probleem want ik kan mijn toekomstige baby makkelijk naar boven en beneden dragen (zijn niet veel trappen), maar ik vind het zo sneu dat mijn toekomstige baby dan niet zomaar even de tuin in kan lopen undso..

D i l e m m a !

Advertenties

10 gedachten over “#24”

  1. Franse Bulldogs zijn leuke honden! Jammer dat je vanwege je appartement geen hondje kunt aanschaffen. Maar ik begrijp het wel, want een tuin is wel ideaal voor een hond. Misschien later?

  2. Wij hebben 2 honden op een flat en ik zal niet zeggen dat het ideaal is maar het is zeker geen reden om het niet te doen. Een Franse bull is niet zo groot en kan zich op het balkon dus ook vermaken, veel wandelen met hem of haar en dan is er niks aan de hand hoor. Zo’n hondje weet niet beter 😉

  3. Ik ga je natuurlijk niets afraden wat je zelf wil, want je kunt zelf de voor- en nadelen bedenken. Ik kan alleen maar zeggen dat het opvoeden van een pup veel in beslag neemt; tijd, moeite, energie. Wij hebben er speciaal 4 weken vrij voor genomen om de eerste rijd te overbruggen. Ik heb zelf ook heel lang een hond gewild. Ik heb er 20 jaar op gewacht. Twintig jaar. Ik ben nu boven de veertig. En pas nu heb ik het idee dat het goed is, die pup die we hebben. Maar ik zou het zelf nooit alleen gedaan hebben. Maar misschien heb jij wel aardige buren of familie die je kan helpen om de hond vaak genoeg uit te laten. op de juiste tijden, speciaal als je de hele dag werkt.

Vragen?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s